Verschillende teams

Bouwdorp bestaat uit verschillende teams. Alle teams hebben hun eigen kleur T-shirt. U kunt uw kind vast vertellen dat wanneer ze hulp nodig hebben tijdens het bouwen, ze altijd iemand in een GEEL T-shirt kunnen aanspreken.

Geel: Bouwteam
Donkerblauw: Actieteam
Rood: Crea team
Groen: Informatie
Roze: Keukenteam
Grijs: Technische dienst
Lichtbruin: Autiteam
Legergroen: Beveiligingsteam

Keukenteam

Bij de keuken kun je iedere dag lekkere en ook gezonde dingen kopen. Hiervoor heb je een eetkaart nodig. Deze kost € 3,50 en er zitten 10 knipjes op. De meeste dingen die je bij de keuken koopt kosten 1, 2 of 3 knipjes.

Het keukenteam zorgt voor de bereiding en de verkoop van het door dit team bereide voedsel en de limonade aan de kinderen. De keuken is open van:

10.00 – 15.30 uur voor soep, knakworst en limonade
11.00 – 13.00 uur voor de dagsnack (tot alles op is)
12:00 uur tot 13:00 uur is de keuken dicht

Ruim voor het Bouwdorp begint, zijn de voorbereidingen al in volle gang. Waar dan goed over nagedacht moet worden, zijn: de inkopen, de menukaart, de inrichting van de keuken en mis-schien wel het belangrijkste: de samenstelling van het keukenteam, een groep enthousiaste vrij-willigers van diverse leeftijden. Zij zorgen dat er tijdens Bouwdorp iedere dag lekkere verse soep is, de snack van de dag op tijd klaar is en natuurlijk dat er ‘s-middags wafels met slagroom zijn; zowel voor de kinderen als de vrijwilligers.

Veel aandacht wordt besteed aan veiligheid en hygiene. Veiligheid vanwege het materiaal waar-mee gewerkt wordt en hygiene omdat het hier om voedselbereiding gaat. Alle lekkernijen worden betaald met een eetkaart. Kinderen hoeven daarom niet met geld op het bouwdorpterrein te lopen.

Tot slot nog een tip: het wordt zeer op prijs gesteld als de kinderen gebruik gaan maken van een bidon of beker. Deze kunnen ze dan weer zelf vullen met aanmaaklimonade of gewoon water.

Crea team

In de tent van het crea team zijn de kinderen van harte welkom bij de vrijwilligers! De kinderen kunnen elke dag terecht bij de ‘vrije’ knutsel tafel. Hier kunnen ze een kleurplaat maken, of zelf iets bedenken of geschminkt worden door een vrijwilliger. Ook zullen er elke dag andere voorbeelden zijn van knutsels die de kinderen kunnen maken. Het knutselprogramma zal tijdens Bouwdorp terug te vinden zijn. Hier komen een aantal vaste dingen in terug: figuurzagen en verven.

Actieteam

Elk jaar is ook weer het actieteam van de partij. In de filmtent kunnen kinderen zich heerlijk terugtrekken en hier worden diverse films getoond van o.a. Kruimeltje, Mees kees en The Lion King. Het team zoekt ieder jaar uit welke leuke activiteiten er kunnen plaatsvinden waaronder ring gooien, zaklopen, sjoelen en de drie benen race. Elke donderdag sluiten wij af met een te gekke Play Back Show met waanzinnige prijsjes. Alles om de kinderen enthousiast te maken!

Vrijwilligers

Om Bouwdorp in goede banen te leiden, zijn er heel veel vrijwilligers nodig. Alle volwassenen die het leuk vinden om de kinderen te begeleiden, kunnen zich melden. Tevens zijn we ook zoek naar opbouwers en afbrekers! Voordat Bouwdorp van start gaat, moeten er heel wat tenten opgebouwd en ingericht worden. Opbouwen doen we donderdag 11 en vrijdag 12 augustus en afbouwen op vrijdag 19 augustus.

Met vragen of aanmelding neemt u contact op met vrijwilligerscoördinator Marianne Bins op tel. 06 – 21 88 14 02. Mailen kan ook: MarianneBouwdorp@hotmail.com.